top of page

EXERCICI TIPOGRAFIES

Aquest segon trimestre vàrem començar el nou tema, de les TIPOGRAFIES, acompanyat per un exercici, on per parelles l'Ares ens va repartir dues fulles que èren les fotocòpies d'un llibre sobre  les Tipografies. En una de les fulles trobavem consells i coses a fer, i en l'altre fulles el revès, coses a EVITAR I NO fer i consells. 

La fulla de consells ens parlava sobre  les diverses tipografies que existeixen en el món, quines podien oferir tota la varietat possible de símbols, números, signes o caracters de diferents idiomes, i la importància d'aquests en els textos, teclats, etc. I el paper sobre  conses a NO fer parlaba sobre la importància dels espais entre les paraules i com aquest canvi depenent de si la paraula està en majúscules o minúscules.

La tasca a fer doncs, era per a cada text, fer un exemple que representés correctament el missatge del text. Havia de ser de manera clara, didàctica i no pessant.

​

El meu grup estava compost per la Maura Muñoz i jo, una parella.

Procés

PRIMERES PROVES

Com no enteniem del tot quin havia de ser el procés correcte de l'exercici vàrem probar primerament en fer els exemples mitjançant una única paraula, on l'exemple de color taronja pertanyia al full de coses a NO fer i, l'exemple de colors freds pertanyia al full de coses a FER.

​

Però no ens va acabar de covènçer perquè pensava que no era prou clar i semblava poc treballat, així que ho vem tornar a refer, aquest cop, fent els exemple amb un petit text i un fons que ajudés a representar millor el significat. Les imatges les veuràs sota d'aquestes.

Segones 

Proves

Ara la idea era fer un petit text que semblés una pancarta publicitària d'alguna oferta, en tots dos casos, unes rebaixes. Per representar aquests missatge vàrem dibuixar aquestes línes de diferent color que es junten en un únic punt, ja que pensem que és un element que tenim tan vist que és prou fàcil de relacionar-ho amb el concepte de oferta, a més a més de l'ajuda del text.

A part, la idea ens agradava perquè ens permet esciure un petit text d'unes quantes paraules i que encara s'entengui. Pensàvem que al escriure més d'una paraula al contrari que la primera prova seria més facil de posar més enfàsis en l'exemple; és a dir, en el cas de la dreta, com era més d'una paraula teniem més opcions de representar la varietat existents de símbols, caracters, etc.

​

Seguir llegint >

Terceres

Proves

Però per estar segures de si estava ben realitzat l'exercici vàrem demanar-li la seva opinió a l'Ares, qui ens va dir que haviem de fer un certs canvis:

Cartell taronja: Per començar era millor canviar les paraules "Per centatge" pel pròpi símbol %, per no cridar massa l'atenció i no donar-li més importància de la que no té. A més a més era millor fer dos cartells perquè és notés ben bé la diferència entre h que s'havia de fer i ho que no, la diferència entre el text editat i el no, fent que també s'entegui millor. Per últim ens recomenava treure la part que posava: 1ra ABERTURA, ja que no era realment necessari.

Al costat esquerra podreu vere el exemple amb el text sense retocar i a la part dreta el text retocar i el pròpi exemple de l'exercici.

Aquest cop, una vegada arreglat, si que creiem que es poru clar i que la gent el podria entendre sense problemes.

Continuació

Proves

En el cas de l'exemple blau, les coses  millorar van ser:

Utilitzar una lletra que no tingui accents o alguns caràcters i llavors que surti aquella lletra accentuada o aquells caràcters com un "error", com podem observar en la dreta, per la falta d'aquests.

Per això a l'esquerra podeu veure l'abans i a la dreta el dresprés, on en l'esquerra era més col·locar símbols, caràcters, signes a "boleo", i en la dreta el millorat, amb un sentit.

​

I fins aquí l nostre projecte acabat.

Últims retocs

Final del blau

Un cop presentat el projecte, l’Ares ens va demanar que tornessim a reptir l’exercici del consell de la tipografia de color blau (sobre carència de caràcters, símbolcs, etc), ja que no es captava del tot bé la idea i el consell que s’havia d’expressar. I efectivament, no va ser un gran exemple, i el dia següent, la Maura i jo, llegint i rellegint el full amb l’explicació, vàrem entendre a quin tipus d’exemple haviem de fer exactament i a que es referia l’Ares.

No era simplement col·locar errors otrogràfics aleatòriament o de manera més ordena, sinò què, haviem de escriure qualsevol frase, i en llocs de posar entre mig errors orotgràfics, col·locar quadradets que indiquessin la carència de caràcters, com es pot observar en la imatge de la dreta.

Amb aauest exemple doncs, es podia entendre el que voliem expressar.

bottom of page