top of page

EXPOSICIÓ

"MAKEA"

LLEGIR MÉS

Joan Fontcuberta

Joan Fontcuberta i Villà és un artista, docent, assagista, crític i promotor d'art especialitzat en fotografia. 

Va néixer el 24 de febrer de 1955 i actualment té 64 anys. Pertany als períodes d'art conceptual i art contemporani, però únicament va treballar en el camp de l'art conceptual. Va rebre els premis: "Premi Hasselblad" i el premi "David Octavius Hill Medal". 

Va estudiar en la Universitat  Autònoma de Barcelona i en la Universitat de Barcelona, llicenciant-se en ciències de la informació.

També és promotor d'esdeveniments relacionats amb l'art fotogràfic.

Albert Gusi

És un artista català mogut en el cap de la fotografia. La seva obra la desenvolupa mitjançant la fotografia de territori i paisatge. Sovint, les seves obres són accions fotogràfiques o performance, on queda un registre gràfic, fotogràfic o fílmic. Podem destacar les seves obres: "Objectiu Medacorba" de 2006 i "Simulació d'una fumarola al volcà Montsacopa" .

L'artista va néixer en el 1970 i actualment té entre 48 i 49 anys.

Marcel·lí Antunez

Marcel·lí Antúnez Roca és un dels artistes catalans més reconeguts en l'ús de les tecnologies digitals en l'àmbit de la performance mecatrònica i la instal·lació.

Pertany a l'art de la performance. Va néixer el 13 de decembre de 1959 i actualment té 59 anys. Va escriure 3 llibres: "Metamembrana; Protomembrana ; Hipermembrana, etc..." També en pel·lícules: "Cromo, Fronton". I va participar en la creació de la fundació: "La Fura Dels Baus"

Cristina de middel

És una fotògrafa documental i artista alacantina que actualment viu i treballa a cavall entre Brasil i Mèxic. Ha treballat com a fotoperiodista per a diferents periòdics espanyols i ONGs abans de decidir dedicar-se a un treball més artístic i personal. Des de 2016 forma part de l'agència Magnum.

Va néixer el 1975 i actualment té 44 anys. Va estudiar en la UAB, UPV i en la Universitat d'Oklahoma. Va rebre el premi nacional de fotografia i ha fet la pel·lícula: "Afronauts".

​

Excursió:

EXPOSICIÓ: MAKEA

- REHOGAR - 

Desplaça cap avall

RESSENYA

La ressenya d'aquesta exposició està feta en l'apartat "OFF", però aquí afagiré informació sobre MAKEA

Què és Makea Tu Vida? Makea Tu Vida és una entitat sense ànim de lucre de caràcter social i educatiu, que treballa al territori que hi ha entre els mons del Disseny i l'Ecologia des de 2006

 

Les seves pràctiques van destinades a fomentar el disseny obert, l'intercanvi de coneixements i la creativitat col·lectiva, aplicats a la reutilització en diferents contextos i situacions. 

 

El seu treball és caracteritza per cear estratègies de participació que visibilitzin la problemàtica dels residus, la conscienciació sobre l'ús dels recursos i els hàbits de consum, i la transformació de l'Hàbitat en les seves múltiples dimensions (espai públic, comunitari i privat). A través de metodologies de co-creació i disseny col·laboratiu, desenvolupem tallers per a la construcció col·lectiva de missatges, equipaments d'espais, plataformes relacionals (digitals i trobades), artefactes i objectes.

 

Com a eslògans: "Makea" és una alternativa a la cultura "utilitzar i llençar", és transformar, arreglar, customitzar, personalitzar, reparar, tunear, adaptar, apanyar, etc., fer-lo tú mateix i al seu gust. Però, també és intel·ligència i creativitat col·lectiva, que converteix allò inútil per a la societat en útil de nou.

​

Makea està compost per: Alberto Flores, Mireia Juan, Ana Pérez i Francesco Intrieri, amb el col·laboradors habituals: Albert Capella, Elliot Alcalde i Santiago Doljanin, i amb l'ajuda de més de 30 persones.

​

L'exposició organitzada per Makea anomenada: "Rehogar X", és pot veure des del 21 de setembre al 28 d'Octubre de 2018. I el podem trobar exposat en Fabra i Coats en l'Espai Zero en Barcelona.

​

Per a més informació, visita la seva pàgina: REHOGAR X - Makeatuvida

bottom of page